La Junta de Govern ha aprovat l’adjudicació de la redacció del projecte històric previ a l’aplicació de recreació virtual històrica ‘Alcoi Time Machine’. L’adjudicatària ha sigut la historiadora Elisa Beneyto Gomis que va presentar la proposta amb millor qualitat preu, un total de 2.420 euros. Tal com marcaven les bases el projecte s’haurà d’entregar en el termini màxim de dues setmanes des de l’adjudicació.

Recordem que Alcoi rebrà tres milions d’euros per a dur a terme el Pla de Sostenibilitat Turística d’Alcoi, dins dels fons europeus Next Generation del Pla de Recuperació i Resilencia. Dels 45 projectes de diferents ciutats de la Comunitat Valenciana, només 11 han sigut aprovats entre els que es troba el Pla d’Alcoi. Es duran a terme sis accions concretes finançades al 100% amb els fons europeus.

Una d’aquestes accions és ‘Alcoi Time Machine’, és a dir el desenvolupament de realitat virtual-immersiva respecte de les quals van ser les indústries principals de la ciutat (paper, metal·lúrgia i tèxtil).

Les recreacions animades transportaran al visitant a l’època de la industrialització, de manera que el visitant puga gaudir d’una experiència immersiva de primer ordre amb la finalitat d’aconseguir la seua interpretació del patrimoni tangible i intangible, mitjançant la seua recreació en els espais emblemàtics en els quals es van generar. Es localitzarà en l’Edifici “El Bambú” (papereres), Rodes (siderúrgia) i Centre Històric de la ciutat, amb la finalitat de recrear la vida quotidiana. La inversió en aquest projecte serà de 210.000 euros amb un finançament al 100% amb els Fons Next Generation UE. El contracte adjudicat serà el que marque la base històrica per a poder licitar i desenvolupar l’aplicació de la realitat virtual.

“Hem començat ja algunes de les accions previstes dins de la subvenció de Turisme rebuda dels Fons Europeus, recordem que són tres milions d’euros. La primera que licitarem serà l’aplicació de realitat virtual que ens transportarà a l’Alcoi de principis del segle XX. Considerem que per a què tinga èxit aquest tipus d’aplicacions la gràfica és importantíssima, però una base històrica fidedigna i ben documentada és imprescindible, si el que busquem és un relat creïble i sobretot que arribe a la gent i que complisca aqueixa funció educativa, perquè no cal perdre de vista que el més important en la utilització de les noves tecnologies no és el recurs purament turístic sinó les possibilitats que ens ofereixen per a explicar, per a fer accessibles i popularitzar, en definitiva, la cultura més enllà dels llibres d’història”, ha conclòs la regidora de Turisme i Patrimoni Històric, Lorena Zamorano.