Alcoi torna a ser beneficiària de les ajudes de la Secretaria General de Formació Professional destinades a la creació d’una xarxa de centres de capacitació digital en entitats locals, corresponents a la convocatòria de 2024. El municipi és un dels 113 seleccionats en tota Espanya i rebrà una ajuda de 24.500 euros.
La iniciativa, que compta amb el suport del Ministeri d’Educació i Formació Professional, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea-Next Generation, permetrà posar en marxa una nova edició del curs de Capacitació Digital amb la previsió d’aconseguir a un altre centenar de persones.
L’objectiu és oferir a totes les persones, especialment a aquelles menys familiaritzats amb les noves tecnologies, formació actualitzada que els permeta desenvolupar-se en una societat digitalitzada, per a així evitar que aquests avanços siguen una barrera per a accedir al mercat laboral, a diferents serveis o per a comunicar-se amb les administracions. Es pretén, a més, afavorir que totes les persones de qualsevol edat puguen tindre eixes competències digitals i per tant garantir la igualtat de tota la ciutadania.
Entre els mesos de juliol i novembre del passat any, Alcoi va desenvolupar un total d’11 cursos corresponents a la convocatòria de 2023, als quals van assistir 104 persones.
Tots els cursos van tindre una duració de 30 hores i van incloure una sessió prèvia d’autoestudi. La formació va abordar matèries com la creació de continguts digitals, seguretat en la xarxa, comunicació i col·laboració en línia i resolució de problemes tecnològics.
D’acord amb les dades obtingudes en finalitzar els primers cursos, el perfil de l’alumnat reflecteix una participació diversa i compromesa. De les persones que van completar els cursos, 83 van ser dones i 21 homes. Quant a l’edat, el 45% de les persones participants té 55 anys o més, seguits per un 31% en la franja de 45 a 54 anys, i un 14% en el grup de 30 a 44 anys.
Aquestes dades reflecteixen la importància de la digitalització en sectors de la població tradicionalment menys familiaritzats amb les noves tecnologies i un major interès femení en la formació digital.
De fet, un dels aspectes més destacats del programa és l’acompanyament que els participants reben en l’acreditació de competències professionals adquirides al llarg de la seua experiència laboral, un suport clau per a facilitar la seua inserció o reincorporació al mercat de treball.
Comentarios recientes