Els pròxims 9 i 10 de novembre es duran a terme les jornades arqueològiques “Santuaris, paisatges sagrats i activitats rituals al món ibèric” amb les quals commemorar els 100 anys del descobriment de la Serreta. En el marc d’aquestes jornades s’han organitzat una sèrie de conferències a càrrec del Museu Arqueològic Municipal Camil Visedo Moltó d’Alcoi i del Departament de Prehistòria, Arqueologia, Hª Antiga, Fil. Llatina i Fil. Grega de la Universitat d’Alacant. La inscripció és gratuïta i es realitzarà mitjançant la següent adreça de correu: museu@alcoi.org.

El divendres 10, les sessions d’aquestes jornades tindran lloc en el saló d’actes de la Cambra de Comerç d’Alcoi, amb horari de 10 a 13 h. Les tres ponències programades presenten com a leitmotiv les recerques al voltant dels santuaris i paisatges sagrats als espais ibèrics. La primera d’elles, a les 10 h, s’emmarcarà en l’Alta Andalusia; la segona, a les 11:10, a l’àrea edetana; i la tercera, a les 11:50, a l’àrea contestana.

A les 12,30 h tindrà lloc l’acte de presentació del llibre “El santuari ibèric i romà de la Serreta (Alcoi, Cocentaina, Penàguila)”, editat per l’Ajuntament d’Alcoi, que recull el catàleg i estudi de la col·lecció d’exvots ibèrics de la Serreta, així com diferents treballs sobre les pràctiques rituals i el paisatge a l’àrea central de la Contestania. El llibre ha estat coordinat per Ignasi Grau Mira, Iván Amorós López i Josep Maria Segura Martí.

Per a la jornada anterior (dijous 9) el saló d’actes de l’Aulari II de la Universitat d’Alacant acollirà, entre les 16 i les 19.30 h, la primera sessió, amb sis conferències a càrrec d’especialistes sobre la religió ibèrica.

El regidor de Cultura, Raül Llopis, afirma que: «acollint aquestes jornades no fem valdre únicament el nostre patrimoni historiogràfic, sinó que a més s’està donant cabuda a una activitat d’alt valor acadèmic, gràcies a la presència d’experts universitaris en la matèria».

Poblat de la Serreta – Restes d’antigues vivendes